Bulletin k utkání #2
ACEMA Sparta Praha - FAT PIPE Florbal Chodov
Týmy Sparty v Brně dvakrát vyhrály a dvakrát získaly bronzové medaile!

Týmy Sparty v Brně dvakrát vyhrály a dvakrát získaly bronzové medaile!

Čtyřdenní turnaj v Brně, kterého se účastnilo přes 220 hráčů a hráček Sparty, je minulostí. Sparťanské výpravě se podařilo přivézt celkem čtyři medailová umístění. Starší žáci a mladší žákyně své kategorie ovládli, elévové a dorostenky vybojovali bronzové medaile. Pojďme se podívat, jak turnaj hodnotí trenéři medailových týmů.

Mladší žákyně GU13 - 1. místo

Bez "ztráty kytičky" odehrály turnaj mladší žákyně, které ve své kategorii jasně dominovaly a jejich výkony zdobylo nespočet gólových situací. Turnaj hodnotí trenérka Míša Tyllerová, která s týmem dokráčela až pro zlaté medaile. ,,Na letošní Open Game v Brně Sparta Girls spojily síly s hráčkami z Mladé Boleslavi a vytvořily tak super partu, jak na hřišti, tak mimo něj. Kvůli malému počtu týmů se bohužel letos nehrál v naší kategorii play-off systém, ale turnaj byl netradičně ve formátu, kdy hraje každý s každým dvakrát. Proto bylo potřeba zodpovědně a s maximálním nasazením nastoupit do každého zápasu. To se nám od začátku dařilo, obzvlášť povedený a také náročný byl druhý vzájemný zápas s Hattrickem Brno, který byl vlastně přímým soubojem o první místo a bylo to znát od první minuty. I tuto výzvu ale holky zvládly a nakonec prošly turnajem bez jediné porážky až k vytoužené zlaté medaili, která nám loni v Brně těsně utekla. Chtěla bych poděkovat hráčkám i rodičům za vydařený turnaj a těším se na další společné zápasy," říká k turnaji Brno Open Game Míša Tyllerová. 

Starší žáci BLUE BU15 - 1. místo

Na turnaj se staršími žáky poprvé vyrazil nový šéftrenér elitních týmů Ladislav Hrma. Ten s týmem navázal na kvalitní výkony z MČR a z turnaje NISAOPEN v Liberci. ,,Před turnajem jsme si dali jasný cíl, zisk zlata. Byli jsme rádi, že jsme měli velmi těžkou skupinu a mohli jsme tak odehrát kvalitní zápasy hned na úvod turnaje. Během cesty ke zlatu jsme museli překonat několik zkoušek, které jsme zvládli i díky úžasné podpoře fanoušků z řad rodičů a dalších sparťanských týmů. To platí hlavně o finálové bitvě, kde jsme nepředvedli ideální výkon. Dalším výrazným plusem bylo herní vytížení hráčů, jelikož jsme celý turnaj z 95% odehráli na tři formace. Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za jejich práci během celého turnaje, těším se na plnění dalších cílů," říká Láďa Hrma.

Dorostenky GU17 - 3. místo

Tým dorostenek na turnaji vedl šéftrenér Sparta Girls Tomáš Kozlík, který byl s výkonem, nejen sparťanských hráček, velmi spokojen. ,,Do Brna jsme v kategorii dorostenek jeli s týmem, který doplnilo i několik hráček z jiných klubů. Na hřišti ani mimo něj to však nebylo vůbec znát. Během turnaje udělaly holky velký kus v práce zejména z hlediska disciplíny a poctivosti, což dokázaly postupem času přenést také na hřiště. Byť jsme věřili, že máme dovednosti na to dostat se až do finále, tak jsme i za 3. místo vděční. Věřím, že si každá hráčka domů přivezla kromě medaile také spoustu zážitků a hlavně zkušeností, které v budoucnu využije," popisuje hlavní důvody medailového úspěchu šéftrenér Sparta Girls.

Elévové BU11 - 3. místo

Elévy z akademie Podvinný mlýn vedla na turnaji hlavní trenérka Mirka Kašparová, ta s týmem vybojovala bronzové medaile. ,,Elévové Red z Podvinného mlýna sehráli velmi povedený turnaj, ze kterého si zaslouženě přivezli bronzové medaile. Cesta k nim nebyla vůbec lehká, jelikož jsme hned dvakrát museli porazit silné Hattrick Brno. V základní skupině jsme jen jednou prohráli, jinak jsme se vezli na vítězné vlně. Naši cestu turnajem ukončilo až po velké bitvě Gullivers Brno. Musím pochválit všechny kluky, že vždy hráli na maximum až do posledních vteřin. K tomu všemu nám pomohla fanouškovská podpora týmů elévů Blue a přípravky. Za což jim děkujeme, stejně jako rodičům. Tato kombinace nám vytvořila téměř domácí prostředí," chválí hlavní trenérka elévů Mirka Kašparová. 

Na závěr přidává své slovo také hlavní organizátor celé akce Petr Bína. ,,Za hlavního organizátora celé výpravy bych chtěl velmi poděkovat všem hráčům, hráčkám a trenérům za skvělou reprezentaci klubu a také za výsledky, kterými se v Brně prezentovali. Také bych rád poděkoval všem rodičům, kteří nám během celého turnaje opět neúnavně pomáhali. Věřím, že si všichni hráči i hráčky celý výlet do Brna moc užili a už teď se těším na další ročník, který pro děti opět připravíme v podobném stylu jako letos," říká ke sparťanské výpravě Petr Bína. 

Zpět na úvod