Bulletin k utkání
ACEMA Sparta Praha - FBC Liberec
Sparta skvělým výkonem zastavila rozjetou Boleslav!

Sparta skvělým výkonem zastavila rozjetou Boleslav!

Sedmé kolo Livesport Superligy Sparta odehrála na domácí půdě UNYP ARENY, kde zastavila vítěznou šňůru Mladé Boleslavi vítězstvím 6:4 a získala tak velmi cenné body. ,,Náš výkon byl velmi odvážný a to nás dovedlo k vítězství," říká hlavní trenér Marek Vojta.

Za velmi slušné divácké návštěvnosti Sparta zahájila Salming a Tenson Game proti Boleslavi ve velkém stylu. Mezi střelce první třetiny se zapsali hned tři Sparťané - Robert Košir, Matěj Čermák a Jiří Curney. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 3:0 pro domácí Spartu a všichni fanoušci v hale netrpělivě vyhlíželi začátek druhé třetiny.

Krátce po startu druhé dvacetiminutovky se prosadila také Boleslav, která snížila na 1:3, Spartu to ale nerozhodilo a pokračovala v brankovém přídělu do branky Lukáše Bauera. V polovině utkání Sparta vedla už 6:1 díky dvěma trefám Mikuláše Krbce a přesné střele Jana Pešky. Bolka ještě dokázala snížit na 2:6 a poté mohla začít třetí třetina.

V závěrečných dvaceti minutách se prosadil jen tým hostů, ten se vydal na stíhací pětibrankové vedení Sparty, to ale domácí tým ubránil a oslavil tak cennou výhru 6:4. Vyzdvihnout musíme také výkon brankáře Martina Beneše, který se následně stal také hráčem utkání. Z celkových 26 střel pochytal 22 a stal se tak klíčovým hráčem k tříbodovému zisku. 

Další domácí utkání Spartu čeká už v neděli 22. října od 18:00 proti Liberci, 29. října pak doma přivítáme Tatran. 

Těšíme se na vaši skvělou podporu! 

Zpět na úvod