Bulletin k utkání
ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Mladá Boleslav
Derby patří Spartě! Klokany Sparta porazila 7:6

Derby patří Spartě! Klokany Sparta porazila 7:6

Velmi důležitou výhru za tři body si A tým připsal v pondělním televizním utkání proti FbŠ Bohemians, které nakonec porazil těsným rozdílem 7:6. Jedná se tak o letošní první výhru na domácím hřišti, která znamená zisk všech tří bodů do tabulky.

Napínavé utkání dlouho branku nepřinášelo, ale tentokrát to byla právě Sparta, která dokázala skórovat jako první. Síť Bohemky rozvlnil v deváté minutě Michal Kareš, k němu se přidali také Jiří Curney a Robert Košir. Na vedení 3:0 v závěru třetí třetiny klokani ještě dokázali odpovědět a slepenými brankami na konci první třetiny a snížili tak na 2:3. 

Stejně jako Bohemce patřil závěr první dvacetiminutovky, Sparta si vzala slovo na začátku té druhé. Na 4:2 zvyšoval Jan Peška a minutu na to také střelec z první třetiny Robert Košir (5:2). Bohemians ale nic nevzdávali a nakonec se dopracovali ke snížení na rozdíl jediné branky. Za stavu 5:4 pro domácí dokázal skórovat ještě Mikuláš Krbec, který Spartě dodal dvoubrankové vedení do třetí třetiny.

Třetí třetina nemohla začít lépe a gólově se prosadil opět Mikuláš Krbec, který navýšil na 7:4. Nebyl by to ale ten správný zápas proti Bohemce, pokud bychom nesledovali zápas v napětí až do samotného konce. Hosté snížili na 5:7 a následně na 6:7, což znamenalo závěrečnou hru bez brankáře a velký tlak na půlce brankáře Martina Beneše. Sparta ale dokázala ubránit závěrečné šance z přesilovky a oslavila tak první domácí výhru této sezony.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a budeme se na vás těšit už příští domácí zápas s názvem SALMING, TENSON GAME v neděli 15.10. od 17:30 v UNYP ARENĚ.

Zpět na úvod