Bulletin k utkání
3. Finále ACEMA Sparta Praha - Tatran Střešovice
Sparta prohrála čtvrtfinálovou sérii 0:4. Je to neúspěch, uvědomuje si tým

Sparta prohrála čtvrtfinálovou sérii 0:4. Je to neúspěch, uvědomuje si tým

Čtvrtfínálová série s Boleslaví je u konce. Sparta po čtyřech vzájemných duelech nezískala ani bod a Boleslav tak ovládla celou sérii 4:0 na zápasy. Spartu mohou mrzet zejména dvě těsná utkání, která skončila rozdílem jediné branky - 3:4 a 0:1. Sezona je tak u konce a po pěti letech Spartu neuvidíme v semifinálových bojích.

Čtvrtfinálová série začala minulý víkend na půdě Boleslavi, kde Sparta favorita lehce překvapila a ukázala, že se do série rozhodně nejde jen zúčastnit. Velmi těsné první utkání napovědělo, že se může jednat o vyrovnanou sérii, což se později také potvrdilo. První utkání dokázala Boleslav v posledních minutách zápasu zvrátit ve svůj prospěch a vyhrát 4:3. Druhé, nedělní utkání pak Boleslav tahala za delší konec a zápas dovedla do svého druhého vítězství, tentokrát 5:3.

Fanoušci byli plní očekávání když Spartu přivítali na domácí palubovce UNYP ARENY. Třetí čtvrtfinále by se dalo považovat za to nejvyrovnanější, které rozhodla jediná branka, ta bohužel skončila za zády Martina Beneše a Boleslav tak získala třetí bod v sérii za těsnou výhru 1:0. Do nedělního utkání Sparta vkročila s jediným cílem a to získat první výhru a odvrátit tak nepříznivý stav. I přes mnoho šancí Sparta dokázala skórovat až ve třetí třetině, kdy doháněla i šestibrankový rozdíl a zejména díky hře v šesti se ji podařilo snížit na 3:6. I přes gólový závěr ale Boleslav udržela vedení a zvítězila i počtvrté, tentokrát 8:4 a ukončila tak tuto čtvrtfinálovou sérii.

,,Je to samozřejmě neúspěch. Chtěli jsme postoupit. Můžeme si říkat, že v těch vzájemných zápasech chybělo málo, ale ve skutečnosti je to 4:0. Je vidět, že potřebujeme změnit mnoho věcí. Šance si dokážeme vybudovat, ale v takové intenzitě je bohužel nedokážeme proměňovat. To byl hlavní důvod této nepovedené série," řekl po čtvrtém vzájemném utkání hlavní trenér Sparty Marek Vojta. 

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás celou sezonu podporovali a fandili nám. Děkujeme za skvělou atmosféru v UNYP ARENĚ a často také na venkovních utkáních. Budeme se na vás těšit opět v sezoně 2023/2024! 

Zpět na úvod