Bulletin k utkání
3. Finále ACEMA Sparta Praha - Tatran Střešovice
Sparta rozšiřuje tým šéftrenérů, do klubu míří Miroslav Šnajdr

Sparta rozšiřuje tým šéftrenérů, do klubu míří Miroslav Šnajdr

Klub Sparty se neustále rozrůstá a v současnosti patří k největším florbalovým klubům České republiky. Pokud bychom se podívali na počet přihlášených družstev do soutěží Českého florbalu, Spartě patří první příčka a i to je důvodem, proč jsme se rozhodli rozšířit naše řady o další velmi zkušenou osobnost, kterou je Miroslav Šnajdr. Míra v klubu dříve působil jako hráč a později i jako trenér a nyní se do klubu vrací, aby posunul sparťanskou mládež opět o kus dále.

Dnes už třicetiletý Miroslav Šnajdr ve Spartě odehrál několik mládežnických sezon, kdy se na palubovce proháněl například se současným hráčem A týmu Janem Marvánkem a dokonce se v sezoně 2011/2012 s A týmem zasadil o postup z první ligy do tehdejší Extraligy, když Sparta ve finále playoff porazila Hattrick Brno. Trenérství se Míra začal věnovat právě v našem klubu, později svou hráčskou a trenérskou kariéru rozvíjel v Karlových Varech a na Kladně, kde vždy působil ve dvojroli jako šéftrenér a hráč. Po aktuální stáži ve Finsku se Míra vrací do ČR a jako šéftrenér zamíří právě do klubu, kde s trénováním mládeže začínal. ,,Florbal jsem hrál od patnácti let a letos jsem se rozhodl skončit svou hráčskou kariéru a chci se plně věnovat trénování. Trénuji přibližně jedenáct let. Bude krásné vrátit se do prostředí, kde jsem s trénováním začínal," říká o nové trenérské výzvě Miroslav Šnajdr.

(Miroslav Šnajdr v dresu Sparty slaví gól proti Pardubicím)

Míra do Sparty přichází na pozici hlavního trenéra elitní kategorie U15 (od sezony 2023/2024) a šéftrenéra Barrandovské akademie, kde budou pod jeho vedením všichni trenéři z této akademie. ,,Spartu jsem nikdy nepřestal sledovat. Líbí se mi, že cokoli si stanoví, naplňuje. Dynamicky roste a stím přichází i její výsledky ve všech kategoriích. Klub na mě působí velmi dobře, ví přesně kam směřuje a neustále se posouvá vpřed. Jsem rád, že toho mohu být nově součástí," říká o Spartě nový šéftrenér akademie Barrandov Miroslav Šnajdr.

(Miroslav Šnajdr v roli trenéra KTM, foto: Český florbal)

Míra se naplno zapojí hned po svém návratu z Finské stáže od 6. března, kdy jeho stěžejní rolí bude seznámení a každodenní kontakt na tréninku a zápasech s ročníky 2009, 2010, které od přípravy na novou sezonu již povede a postupné převzetí a seznámení s akademií Barrandov, kde bude zodpovědný za kvalitu trenérů, tréninkový proces a nábor nových členů. Tomáš Kozlík (stávající šéftrenér akademie Barrandov) tak dostane více prostoru na fungování a na rozvoj dívčí složky Sparta Girls, která neustále roste.  ,,Mé cíle jsou naprosto jasné. Chci do Sparty přivést spoustu nových dětí a zapálit v nich vášeň pro sport. Pevně věřím, že se nám bude dařit vychovávat skvělé hráče pro Spartu a třeba také pro reprezentaci," říká o svých ambicích "navrátilec" Miroslav Šnajdr a dodává: ,,Těším se snad úplně na vše. Bude to nová výzva. Většinu lidí ve vedení klubu znám a těším se na naši vzájemnou spolupráci. 

Slovo generálního manažera Miroslava Medala:  

,,O spolupráci s Mírou jsem začal uvažovat prakticky ihned po mém vstupu do Sparty na pozici GM. Míru znám více jak 12let, něco jsme spolu prožili a jsem upřímně velmi rád, že se nám podařilo dotáhnou příchod takto zkušeného a ambiciózního trenéra, který je navíc velkým sparťanem. Přichází pracovitý, empatický člověk, který florbalu rozumí, umí velmi dobře pracovat s mládeží a naši organizaci svojí přítomností opět posune o krok dopředu. Mírovi přeji, ať se mu u nás líbí a těším se na vzájemnou spolupráci."

Zpět na úvod