Bulletin k utkání #2
ACEMA Sparta Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Muži poslali Vítkovice domů bez jediného bodu, Sparta Girls utekl závěr utkání proti Chomutovu

Muži poslali Vítkovice domů bez jediného bodu, Sparta Girls utekl závěr utkání proti Chomutovu

Nedělní nabitý program UNYP ARENY s dosavadní rekordní návštěvností letošní sezony je za námi. Fotomatch otevřel zápas žen proti Chomutovu, který se rozhodl až v závěru utkání. Od 18:00 jsme viděli vítězný duel mužů proti Vítkovicím.

Po sobotním domácím vítězství 10:6 nad Litvínovem, nastoupily Sparta Girls do svého premiérového utkání v UNYP ARENĚ proti Chomutovu. Před téměř 200 diváky se tým Tomáše Kozlíka pokoušel navázat na vysoký bodový přísun z úvodu sezony. Spartě se dařilo dlouho držet nerozhodný stav 1:1, závěr zápasu ale vyšel týmu Chomutova.

První branku vstřelila kapitánka domácí Sparty Míša Doležalová. V úvodu druhé třetiny Chomutov srovnal skóre a na další branky fanoušci čekali až do 49. minuty utkání, kdy vedení hostí zajistila Eliška Reissová a střelou do prázdné branky rozhodla v čase 58:40 Petra Malecká. ,,Náročné utkání s dobře organizovaným soupeřem. Měli jsme spoustu šancí, bohužel jsme z více jak čtyřiceti střel proměnili jen jednu. I přes prohru jsme s naším výkonem ve většině utkání spokojeni," hodnotil utkání trenér domácího celku Tomáš Kozlík. 

Utkání mužů proti Vítkovicím byl pravý opak. Jen v první dvacetiminutovce padlo celkem šest branek a Sparta z dvoubrankového náskoku 4:2 těžila celý zápas.  Ve druhé třetině přišel brankový útlum a jedinou branku zaznamenaly v čase 33:41 Vítkovice, kterým se tak podařilo snížit na 3:4. Důležitá branka Sparty přišla v čase 44:16, kterou vstřelil nejrychlejší hráč na hřišti Lukáš Ujhelyi a postaral se tak o opětovné dvoubrankové vedení domácí Sparty. 

Poslední dvě branky domácích vstřelil Pepa Juha, který devět minut před koncem třetí třetiny v úniku obstaral tříbrankový náskok svého týmu. Snížit na 4:6 dokázal ještě Martin Gattnar. Střelou do prázdné branky rozhodl utkání již zmíněný Juha, který si tak odnesl cenu pro nejlepšího hráče utkání. Konečné skóre zápasu 7:4. ,,Dva zápasy po sobě jsme nyní prohráli, jsem rád, že jsme vyhráli zápas a také celou první třetinu, což se nám v předešlých utkáních nedařilo," neskrýval rodost z výhry Ondřej Kašpárek.

Nadcházející víkend čeká Livesport Superligu přestávka z důvodu Euro Floorball Tour mužů a juniorů v Plzni, kde bude mít Sparta také své zástupce, jmenovitě v mužské reprezentaci uvidíme Martina Beneše a Mikuláše Krbce, v juniorském týmu nastoupí Viktor Hejna, Adam Kuchynka a Jakub Mühlfait. Domácí utkání Spartu čeká 24. října od 18:00 proti Otrokovicím.

Zpět na úvod