Bulletin k utkání #2
ACEMA Sparta Praha - FAT PIPE Florbal Chodov
Starší žáci přivezli zlato z Liberce!

Starší žáci přivezli zlato z Liberce!

Na zlatý úspěch minipřípravky navázali také starší žáci, kteří v minulém víkendu ovládli turnaj NISAOPEN 5+1 a po mistrovském titulu přidali také výhru v Liberci. Pojďte se podívat, jak oblíbený turnaj hodnotí trenéři, mezi kterými jsme viděli také hráče A týmu Jakuba Kolstrunka a Matěje Čermáka, ti vedli oba týmy starších žáků.

Totožný tým starších žáků, který letos ovládl MČR se vydal do Liberce, kde chtěl potvrdit svou kvalitu a turnaj jednoznačně vyhrát. Cíl se podařilo splnit, samotné finálové utkání proti Ústí kluci vyhráli velkým rozdílem 8:0 a zlatý úspěch hodnotí hlavní trenér Jakub Kolstrunk, který se s klukama na turnaj do Liberce vydal. ,,Turnaj jsme si s klukama hodně užili, kluci měli volnější program a mohli si v této sestavě turnaj naplno užít. Zlatá medaile byla tak trochu za odměnu pro celý tým za celoroční poctivou práci. Jsem moc rád, že jsem mohl zažít “ještě jeden zlatý večírek” s touhle partou," říká k turnaji Jakub Kolstrunk. 

(Jakub Kolstrunk na turnaji NISAOPEN 2022)

Druhý tým starších žáků složený převážně z hráčů ročníku 2008 na turnaji předváděl také velmi kvalitní výkony. Týmu se podařilo vyřadit Karlovy Vary, bohužel ve čtvrtfinále kluci narazili na své spoluhráče ročníku 2007. Velmi vyrovnané utkání nakonec tým vedený Matějem Čermákem prohrál 1:4 a na turnaji tak skončil ve čtvrtfinále. ,,Naš výkon šel každým zápasem nahoru. Dokázali jsme v playoff vyřadit Karlovy Vary, kteří se umístili na šestém místě na MČR pak jsme narazili na sparťanský tým 07, který jsme bohužel nezvládli porazit. Nicméně za tenhle zápas musíme kluky pochválit. Celkově vidím zlepšení oproti PFC, čeká nás však ještě hodně práce," hodnotí výkony na turnaji hlavní trenér Matěj Čermák.

(Vzájemné utkání playoff mezi týmy starších žáků Sparty)

Kromě týmů starších žáků na turnaj vyjely také tři týmy mladších žáků. Tým Blue byl složen z hráčů a hráček ročníku 2010. Trenér Martin Sedláček se s týmem Blue probojoval až do čtvrtfinále playoff. ,,Mladší žáci a žákyně převážně z ročníku 2010 akademie Barrandov startovali v týmu Blue a sehráli velmi povedený turnaj. Ve skupině jsme skončili druzí a probojovali se až do čtvrtfinále. Sehráli jsme tak každý den 2 kvalitní zápasy se soupeři, které v sezóně nepotkáváme. Jediné 2 týmy, které nás přemohly se spolu nakonec utkaly o třetí místo. Vyzdvihnul bych především přístup hráčů a hráček nejen k zápasům, ale i k předzápasové přípravě, týmového ducha, herní poctivost a vzájemné podporování se. Všechna utkání sehráli hráči v plném nasazení a na hraně svého vlastního maxima. Tím, že jsme vyhrávali vyrovnaná utkání, si hráči dokázali, že jsou schopni sehrát kvalitní utkání s jakýmkoliv týmem. Potřebujeme ještě zapracovat na koncovce, která nás na turnaji trápila na rozdíl od obrany, která nás zdobila. Vzhledem k tomu, že tým bude v téměř totožné sestavě pokračovat v této kategorii i v příštím roce, mohou se naši fanoušci, hráči i rodiče těšit v příštím roce na spoustu zajímavých turnajů, kde může mít s tým z Barrandova vysoké ambice," hodnotí turnaj hlavní trenér Martin Sedláček.

(Míša Novotný v akci na turnaji NISAOPEN)

Druhý tým mladších žáků vyjel do Liberce se šéftrenérem akademie Barrandov a dívčí složky Sparta Girls Tomášem Kozlíkem. Cesta turnajem pro tým Red skončila v osmifinále. Jak turnaj hodnotí hlavní trenér? ,,Tým mladších žáků Red byl složený z hráčů 2009 z Barrandova a mladších žákyň. Tým se po většinu času turnaje prezentoval sympatickými výkony. K většímu sportovnímu úspěchu týmu chyběla dovednost dohrávání zápasů až do úplného konce. Tým po postupu ze skupiny vypadl v osmifinále turnaje. Kromě florbalu hráči a hráčky trávili čas při oblíbeném hraní fotbálku, nebo také týmovými meetingy včetně videorozborů. Díky tomu si holky a kluci kromě sportovního pokroku odvezli také spoustu společných zážitků,"  říká k turnaji Tomáš Kozlík. 

(Tomáš Kozlík s týmem mladších žáků Red při programu mezi zápasy)

Jana Linhart na turnaji vedl třetí tým mladších žáků, který byl poskládán z hráčů z Podvinného mlýna. ,,Tým Yellow, který byl složený ze všech přihlášených hráčů z akademie Podvinný mlýn celkem odehrál 5 zápasů - dvakrát vyhrál, třikrát prohrál, z toho jednou na nájezdy, v prvním kole play-off. Vzhledem k různorodému složení týmu z hráčů, kteří spolu v sezóně tradičně nehrají, jsme měli především růstové cíle. Jedním z těchto cílů bylo pracovat na sebeprosazení. Každý hráč si měl vypěstovat co nejvíce svých "highlightů". Věřím, že z těchto zkušenostá a plánovaného růstu, budeme těžit v následujících turnajích, sezónách, a i v osobním životě," hodnotí turnaj Jan Linhart. 

(David Přerovský v akci na turnaji NISAOPEN)

Na závěr chceme ještě poděkovat všem rodičům za podporu a pomoc v rámci organizace turnaje. Pevně věříme, že si turnaj v Liberci všichni užili a za necelé tři týdny se můžeme těšit na další turnaj, tentokrát v Brně na Hummel Open Game! 

Zpět na úvod