Bulletin k utkání
GARY GAME
GARY GAME: Rozlučka s Garym, zápas, který tu ještě nebyl!

GARY GAME: Rozlučka s Garym, zápas, který tu ještě nebyl!

Loučíme se s hráčskou kariérou kapitána Milana Garčara! Utkání na počest Garyho, který ukončuje svou dvaadvacetiletou hráčskou kariéru, proběhne 7. října od 17:00 v UNYP ARENĚ na Podvinném mlýně a je opravdu na co se těšit, takový zápas tu ještě nebyl a žádný Sparťan tady nesmí chybět! ,,Bude to velký emocionální momet, doufám, že ho zvládnu," říká na úvod Milan Garčar.

Je to vůbec poprvé, kdy klub připravuje některému z hráčů rozlučkové utkání, je to fajn být první? ,,Jednoznačně. Jak už jsem říkal, asi jen trochu si umím představit, kolik času zabere plánování. Cítím, že i pro samotný klub jde o velmi speciální okamžik, v každém případě se odehraje něco, na co rozhodně nezapomenu," říká s úsměvem na tváři Gary. Je něco, co bys vzkázal fanouškům, kteří se na GARY GAME vydají? ,,Byl bych rád, kdyby sportovní odpoledne na UNYP ARÉNĚ bylo ve všech ohledech výjimečné, a aby si fanoušci schovali síly a hlasivky do samotného utkání. Věřím, že jim bude chutnat nejen v halovém bufetu, ale především pak sportovní výkon A týmu. Chceme se ukázat v co nejlepším světle a bojovat o trvalou podporu ideálně plných tribun," vzkazuje fanouškům bývalý kapitán a současný trenér A týmu. 

Oznámení rozlučkového zápasu vyvolalo velké ohlasy u florbalové veřejnosti. Jak na tento zápas reagovalo tvé okolí? ,,Věřím, že se všichni na tento zápas těší, ale úplně podrobně jsem to nezjišťoval. Potvrzení mám od svých blízkých, zbytek si chci nechat jako neznámou. Užít si překvapení a pobavit se se všemi fanoušky, kteří dorazí," říká o reakcích svého okolí Gary. Co od samotné události vlastně čekáš? ,,Na rovinu, jsem zvědavý. Mám nějaké indicie, nebo spíše tuším, co by se mohlo ten den odehrát, ale jaká bude realita se teprve uvidí. Vím, že Sparta v čele s Mírou Medalem dávají do příprav hodně energie a moc si jejich nadšení a práce vážím," vyzdvihuje poklonu vedení klubu Garčar. 

Polovina ze vstupného bude věnována na dobrou věc, klub finančně podpoří hráče/hráčky z rodin, které se aktuálně nachází v tíživé finanční situaci z důvodu současné ekonomické situace, polovina ze vstupného bude věnována rodinám jako úhrada části členských příspěvků jejich dětem. Jsi rád, že je tvůj zápas spojen s dobročinnou aktivitou? ,,Rozhodně ano, tahle iniciativa se mi hodně líbí. Ze zábavy můžeme vytěžit něco jedinečného. Drobné gesto, které ale bude mít svoji důležitost a dopad na správném místě. Podobná spojení vždy skvěle zafungovala a je super, že se stejným směrem vydává i Sparta."


Jak bys vlastně shrnul svých posledních pět let hráčské kariéry, které jsi odehrál ve Spartě? ,,Jako úžasnou jízdu v neskutečném kolektivu lidí. Spoustu skvělých i trochu bolavých zážitků a okamžiků, které mě formovaly. Jasně, že bych si přál, aby výher a oslav bylo více, ale to už nezměním. A kdo ví, co nás společně čeká," říká odhodlaně Garčar.  Jak se nyní cítíš v trenérské pozici, v čem je to na střídačce jiné kromě toho, že nemůžeš dávat góly? ,,Právě to, že nemohu přímo ovlivnit dění na hřišti je zásadní. Říkám si v jednotlivých momentech co bych udělal, jak bych se rozhodoval. Na druhou stranu chci klukům předat to nejlepší, čím bych jim usnadnil jejich individuální rozvoj. Změnu u sebe vidím i v celkovém pohledu na hru. Jako hráč jsem dal péči své osobní hře a následně spolupráci v lajně. Teď musím mít stejný důraz na celek a informací je o dost více. Ale přeci jen musím upřímně říci, že obléci si dres elitního týmu je nádherný pocit. Doufám, že si to všichni kluci patřičně uvědomují."


,,Máš tři úžasné děti, je na ně nyní více času a věnují se florbalu? Dávají dále vědět o jménu Garčar ve florbalovém prostředí? ,,S volným časem jsem si moc nepolepšil, možná právě naopak. Ale pravdou je, že si lépe organizuji program a zažívám s rodinou věci a chvíle, které mi během aktivní kariéry utíkaly. Nejblíže Spartě je zatím naše nejstarší dcerka Verunka, která si florbal vybrala jako kombinaci k atletice. A jestli nakonec bude znovu na rudém dresu naše jméno, to si budeme muset všichni počkat. Třeba se jednou ve střílení gólů shlédne i David. Sám jsem zvědavý," uzavírá rozhovor Milan Garčar.

GARY GAME | 7/10 | 17:00 | UNYP ARENA

- Slavnostní ceremoniál a poděkování Garymu

- Poslední nájezd Milana Garčara

- Zápasová exhibice florbalových legend (Milan Garčar, David Rytych, Martin Richter, Tomáš Sladký a další)

- Autogramiáda Garyho, Mikuláše Krbce a Jiřího Curneyho

- Fotokoutek s Garym

- Vstup do UNYP ARENY od 16:00

- Začátek ceremoniálu v 17:00

- Začátek utkání v 18:00

Vstupné dospělý: 100 Kč, děti do 7 let: 50 kč, polovina částky ze vstupného putuje na dobročinné účely.

VSTUPENKY V PŘEDPRODEJI

Video pozvánka Milana Garčara:

Zpět na úvod